Obsługa cateringowa planu filmowego

Zdarzyła się nam nie raz :-) Znamy specyfikę oraz potrzeby branży filmowej. Oferujemy catering całodzienny od śniadań, poprzez obiady aż po kolacje. Działamy w niestandardowych godzinach. Poniżej prezentujemy przykładowe zestawy menu cateringu na plan zdjęciowy dla grupy ok. 25-30 os.:

 

Serwis kawowy całodzienny (zapewniamy kubeczki i mieszadełka):

  • Kawa parzona podana w termosach – b.o.
  • Herbata Dilmah + wrzątek w termosach – b.o.
  • Niezbędne dodatki: cukier, cytryna, śmietanka do kawy
  • Ciasteczka deserowe z nadzieniem
  • Soki owocowe (jabłko, pomarańcza, porzeczka) – 500 ml/os.
  • Woda mineralna gazowana/niegazowana Cisowianka – 750 ml/os.
  • Coca Cola/Fanta/Sprite  lub dla zwolenników drugiej opcji Pepsi/Mirinda/7 UP ;) –  500 ml/os.

Śniadanie:

Kanapki pakowane – sugerowana liczba 2 szt./os., min. liczba z danego rodzaju to 5 szt.

Rodzaje pieczywa: 1. Kajzerka (KA) 2. Bułka poznańska (BP) 3. Bagietka biała (BGF) 4. Bagietka Fitness (BGP) 5. Ciabatta (CI)

Wersja standard, ceny kanapek jednakowe dla wszystkich wymienionych rodzajów kanapek:

kajzerka – 3,50; bułka poznańska (z przedziałkiem) – 3,90; bagietka biała – 4,90; bagietka fitness z ziarnami – 5,90; ciabatta – 4,50

  • Polędwica sopocka, kiełki rzodkiewki, sos 1000 wysp
  • Szynka konserwowa, sałata lodowa, majonez, ogórek konserwowy
  • Pasta tuńczykowa, sałata lodowa, ogórek konserwowy
  • Schab pieczony, sałata lodowa, majonez, prażona cebulka
  • Ser żółty, kiełki rzodkiewki, majonez
  • Salami z zielonym pieprzem, papryka konserwowa, sałata lodowa, sos musztardowy

Wersja premium, ceny kanapek podane w nawiasach:

  • Ser pleśniowy brie, sos tatarski, blanszowane brokuły (KA – 4,50; BGP – 8,50; CI- 6,50)
  • Kurczak grillowany, grillowane warzywa (cukinia, bakłażan, papryka), suszone pomidory,  sałata lodowa (KA – 4,50; BGP – 8,50; CI- 6,50)
  • Szynka włoska, suszone pomidory, sałata lodowa (KA – 4,50; BGP – 8,50; CI- 6,50)
  • Łosoś wędzony, jajko, majonez, rukola (KA – 5,90; BGP – 10,90; CI- 7,90)
  • Filet z indyka, awokado, pesto, rukola, kiełki i twarożek (KA – 3,90; BGP – 5,90; CI- 4,90)
  • Szynka konserwowa, ser żółty (Mazdamer), majonez, ogórek konserwowy, świeża papryka
  • (KA – 3,90; BGP – 5,90; CI- 4,90)
  • Mozzarella, pesto, rukola, bazylia, suszone pomidory (KA – 4,50; BGP – 8,50; CI- 6,50)

A może sałatka? :-) Pakujemy w pojemniki typu „UFO” o pojemności 450 ml, min. liczba z danego rodzaju to 5 szt.:

  • Cobb – sałatka amerykańska (sałata lodowa, kurczak grillowany, ser pleśniowy, bekon, pomidorki cherry, kukurydza, sos majonezowy) – 12,90
  • Sałatka Cezara (sałata lodowa, roszponka, parmezan, grzanki, grillowany kurczak i boczek) – 9,50
  • Grillowany kurczak z mix’em sałat i serem feta (rukola, roszponka, lodowa, rzymska, grillowany kurczak, feta) – 9,50
  • Sałatka grecka (sałata, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta) – 8,00
  • Sałatka z kurczakiem i winogronami (kurczak, winogrona, rukola, kukurydza, mix ryżu białego i dzikiego, sos curry, sałata rzymska) – 9,50
  • Sałatka z tuńczykiem i oliwkami (dziki ryż, tuńczyk, kukurydza, czarne oliwki) – 8,50
  • Sałatka z wędzonym łososiem i krewetkami (sałata lodowa, rukola, wędzony łosoś, krewetki, awokado, dressing koperkowo-cytrynowy) – 13,90
  • Sałatka z rukolą, mozzarellą i suszonymi pomidorami (rukola, sałata lodowa, suszone pomidory, kulki mozzarelli) – 9,50
  • Sałatka z kurczakiem (kurczak smażony, fioletowa sałata karbowana, pomidor, papryka, sałata lodowa, sos vinegret) – 9,50
  • Sałatka norweska (sałata lodowa, krewetki, tuńczyk, groszek, pomidorki cherry, oliwki, sałata rosso) – 13,90

Obiad:

Zupy (1-2 do wyboru/dzień) – 300 ml/porcję:

  • Żurek śląski z kiełbasą
  • Krupnik
  • Zupa ogórkowa
  • Kapuśniak na wędzonce
  • Rosół z makaronem
  • Zupa jarzynowa - jestem wege i mi z tym dobrze :-)
  • Grochówka z boczkiem
  • Krem z brokułów - jestem wege i mi z tym dobrze :-)
  • Barszcz ukraiński  
  • Zupa pomidorowa - jestem wege i mi z tym dobrze :-)

Dania główne (1-2 do wyboru/dzień) – mięsne i rybne - 550 g/porcję (dużo!):

  • Roladka z indyka i liśćmi szpinaku, ryż gotowany, mix warzyw parowanych
  • Filet rybny w pomidorach, ryż gotowany, mix zielonych sałat z lekkim sosem winegret
  • Karkówka z ciemnym sosem pieczeniowym, ziemniaki gotowane, mini marchewki z masłem
  • Pierś z kurczaka z sosem szpinakowo-śmietanowym, ryż gotowany, mizeria
  • Klopsiki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym, ziemniaki gotowane, surówka pora
  • Pierś z indyka faszerowana boczkiem z sosem serowym, ryż gotowany, sałatka z pomidorów z cebulą, papryką, ogórkiem, pietruszką i śmietaną
  • Łopatka wieprzowa w sosie chrzanowym, kasza gryczana, surówka z buraczków
  • Filet rybny panierowany, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty
  • Kotlet schabowy z pieczarkami, talarki ziemniaczane, kapusta zasmażana
  • Karczek pieczony z porami, ryż gotowany, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów, ogórka, papryki

Dania główne wegetariańskie (1-2 do wyboru/dzień) – 450 g/porcję (trochę mniej, ale też się najecie):

  • Bakłażan zapiekany z fetą i pomidorami, pieczone talarki ziemniaczane, sałatka z pomidorów z cebulą, papryką, ogórkiem, pietruszką i śmietaną
  • Naleśniki z nadzieniem ze szpinaku i sera gorgonzola (3 szt.)
  • Ryż gotowany z sosem pomidorowym i serem lazur
  • Talarki ziemniaczane z warzywami parowanymi zapiekanymi z mozzarellą
  • Farfalle z talarkami cukinii, nacią pietruszki i czosnkiem
  • Penne z pastą z bakłażana, naci pietruszki i pomidorów
  • Ryż gotowany, smażone pieczarki w aksamitnym sosie śmietanowym z parmezanem
  • Talarki ziemniaczane ze szpinakiem, pomidorami koktajlowymi i porami

Owoce: mandarynki, gruszki, pomarańcze, banany – 250 g/os.

Kolacja (1-2 do wyboru/dzień):

  • Fasolka po bretońsku
  • Bigos (jak nam dacie więcej czasu, to gotowany kilka dni;) )
  • Chilli con carne – czyli mięso mielone w ostrym sosie pomidorowym
  • Leczo – uśmiech w stronę wegetarian, bo kiełbasy to niet ;)
  • Farfalle z sosem szpinakowo-śmietanowym – kolejny uśmiech w stronę wegetarian

A teraz ta mniej przyjemna część – orientacyjne koszty tego dobrodziejstwa (liczba osób i odległość mają wpływ oczywisty na finalną wycenę):

  • Serwis kawowy całodzienny – 18 zł/os.
  • Kanapki, sałatki – wycena zależy od wybranego rodzaju pieczywa, dodatków oraz liczby kanapek na osobę, szczegóły obok listy kanapek powyżej
  • Zupa + danie główne – 22 zł/os. (serwujemy w boxach, jak kto woli z podgrzewaczy i z zastawą to zrobimy, ale za dopłatą 8 zł/os.)
  • Owoce – 4 zł/os.
  • Kolacja, nie mylić z włoskim colazione, bo Włosi przewrotnie postanowili określać tak śniadanie – 10 zł/os.

Ceny netto, VAT głównie wg stawki 8% (napoje typu: kawa, herbata, woda wg stawki 23%). Całe menu z możliwością drobnych korekt ;)

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top
Pan Kanapka

Pan Kanapka

Dostarczamy najlepsze usługi cateringowe w Łodzi i Warszawie.

Website: www.pankanapka.pl

U nas zapłacisz kartą w terminalu mobilnym

Opinie naszych klientów

tel.: + 512 100 522
tel.: + 512 100 523
tel.: + 512 100 524

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Dostarczamy najlepsze usługi cateringowe w Łodzi, Warszawie i Polsce środkowej, szczegółowa mapa obszaru działania: tutaj

Wszelkie prawa zastrzeżone. Nazwa Pan Kanapka jest zastrzeżonym znakiem towarowym w Urzędzie Patentowym RP, korzystanie bez pozwolenia zabronione.
Wszelkie treści, zdjęcia oraz motywy graficzne chronione są prawem autorskim i majątkowym. 2015 Pan Kanapka s.c.