Catering Weselny

Obsługa imprez plenerowych to w naszym wydaniu także organizacja imprez weselnych. Zapewniamy kompleksową ofertę – od wyżywienia, poprzez obsługę techniczną i kelnerską, po namioty i dodatkowe wyposażenie (stoły, krzesła, nakrycia, zastawa, podesty, podłoga i wykładzina do namiotów, parasole grzewcze, oświetlenie). Zrealizowaliśmy z sukcesem catering na wiele imprez weselnych, służymy naszym doświadczeniem i referencjami. Poniżej prezentujemy przykładową ofertę cateringu na wesele i poprawiny dla ok. 100 osób.

 

Dzień weselny:

Zupy (1 porcja/os.):

  • Zalewajka z zasmażką lub Rosół z makaronem )
  • Krem z brokułów (dla wegetarian) )

Dania główne - 1,20 porcji (łącznie)/os.:

  • Roladki z piersi kurczaka z fromagem i pistacjami w szynce włoskiej
  • Karczek pieczony z konfiturą z cebuli
  • Roladka z indyka i liśćmi szpinaku
  • Schab faszerowany podgrzybkami
  • Filet z dorsza w pomidorach z tymiankiem (dla jaroszy)
  • Bakłażan zapiekany z fetą i pomidorami (dla wegetarian)

Dodatki skrobiowe - 1 porcja (łącznie)/os.:

  • Zapiekane talarki ziemniaczane
  • Ryż gotowany
  • Kopytka

Dodatki warzywne - 1,20 porcji (łącznie)/os.:

  • Sałatka z pomidorów z cebulą, papryką, ogórkiem, pietruszką i śmietaną
  • Bukiet warzyw parowanych
  • Mix sałat z lekkim sosem vinegret
  • Mini marchewki z brokułami na maśle
  • Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej
  • Mizeria

Przekąski zimne - 4 porcje (łącznie)/os.:

  • Zawijasy z podsuszanej szynki włoskiej z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym
  • Babeczka z kruchego ciasta z farszem bluecheese i krewetką Black Tiger
  • Roladki z szynki włoskiej z pastą z pieczonej papryki i pomidorów
  • Roladki z boczku faszerowane mięsem i ostrą papryczką
  • Pomidorki koktajlowe faszerowane serkiem mascarpone
  • Koreczki z serem pleśniowym, melonem i winogronem
  • Roladki z łososia z kremowym serkiem i ostrą papryczką
  • Roladki z grillowanej cukinii z fetą i orzechami
  • Terrinka z sera lazur ze szpinakiem
  • Terrinka z czarną oliwką, musem śmietankowym, w marchewkowej otoczce
  • Melon z szynką parmeńską
  • Jaja faszerowane wędzonym łososiem i oliwkami
  • Jaja na styl włoski na szynce prosciutto z ostrym farszem z czerwonego pieprzu, musztardy diżońskiej i parmezanu
  • Roladki z szynki nadziewane kremem chrzanowym
  • Zapiekane roladki z boczku i śliwki
  • „Kącik smakosza”: pasztet z dziczyzny, szynka wiejska, smalec ze skwarkami, hiszpańska kiełbasa chorizo, włoskie salami – łącznie 80 g/os. + ogórki kiszone, pikantne mini papryczki, grzybki marynowane, suszone pomidory, pasta z bakłażana – łącznie 80 g/os. + pieczywo

Przekąski zimne w formie monoporcji - 1,5 porcji (łącznie)/os.:

  • Różowy rostbef z kaparami i musem malinowym
  • Suszona szynka włoska z kozim serem i daktylami
  • Wędzony łosoś z pastą z bakłażana i suszonym pomidorem
  • Grillowana pierś z kaczki w miodzie z karmelizowanym jabłkiem
  • Mini szaszłyk z grillowaną krewetką, ananasem i cukinią
  • Ceviche z łososia w soku z limonki i granatem

Sałatki - 80 g (łącznie)/os.:

  • Sałatka z kurczakiem (kurczak smażony, fioletowa sałata karbowana, pomidor, papryka, sałata lodowa, sos vinegret)
  • Klasyczna sałatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczykiem i oliwkami (dziki ryż, tuńczyk, kukurydza, czarne oliwki)

Słodkości w formie monoporcji - 1 porcja (łącznie)/os.:

  • Mus z melona z serkiem mascarpone
  • Panna cotta z rozmarynem i musem truskawkowym lub malinowym (w zależności od sezonu)
  • Mus z gorzkiej czekolady z pianka z bitej śmietany

|| Danie ciepłe (1-2 dania do wyboru):

  • Żeberka pieczone z sosem pieczeniowym, kluski śląskie, kapusta zasmażana
  • Pierś z indyka faszerowana boczkiem z sosem serowym, puree ziemniaczane, buraczki zasmażane
  • Farfalle z sosem pomidorowym i serem lazur (dla jaroszy i wegetarian)

||| Danie ciepłe (1-2 dania do wyboru):

  • Gulaszowa z kolorowymi papryczkami
  • Krem z dyni na ostro (dla jaroszy i wegetarian)

Desery:

  • Wybór ciast: drożdżowe, czekoladowe, szarlotka, ciasto ze śliwkami - 80 g/os.
  • Wybór owoców - filetowane i porcjowane: gruszka, melon, ananas, winogrona, kiwi, banan - 80 g/os.

Serwis kawowy:

  • Kawa parzona podana w zaparzaczach - b.o.
  • Herbata Dilmah (pojedyncze koperty: herbaty czarne, owocowe i zielone) + warniki z wrzątkiem - b.o.
  • Coca Cola/Fanta/ - 1 l (łącznie)/os.
  • Woda mineralna Cisowianka (gazowana i niegazowana) - 0,5 l/os.
  • Sok Tarczyn (100%) – 0,5 l/os.

Dzień || - poprawiny:

Zupa – łącznie 1 porcja/os.:

  • Żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Toskański krem z pomidorów (dla jaroszy i wegetarian)

Z grilla:

  • Karkówka po sarmacku w marynacie z czerwonego wina, miodu i suszonych śliwek - 40 porcji
  • Żeberka wieprzowe w sosie barbecue - 40 porcji
  • Szaszłyk klasyczny z kurczakiem, boczkiem i warzywami - 30 porcji
  • Szaszłyk warzywny (brokuły, pieczarki, papryka, cebula, cukinia) – 10 porcji
  • Kiełbaski grillowe - 40 porcji
  • Kaszanka - 20 porcji
  • Papryka faszerowana (papryka wypełniona farszem warzywnym z ryżem) - 10 porcji
  • Ziemniak pieczony + nadzienie z twarożku z czosnkiem i ziołami - 15 porcji
  • Filet z pstrąga marynowany w ziołach i cytrynie - 10 porcji
  • Filet z kurczaka nadziewany salsą pomidorową i świeżą bazylią - 15 porcji
  • Dzwonka łososia zapiekane z masłem i świeżą bazylią - 20 porcji

Dodatki:

  • Pieczywo: chleb "rodzinny" - wypiekany tradycyjną metodą w piecu ceglanym
  • Sosy: ketchupy Heinz'a, musztardy Kamisa
  • Ogórki kiszone lub małosolne (w zależności od sezonu i preferencji)
  • Kamionka ze smalcem

Sałatki - 125 g (łącznie)/os.:

  • Sałatka grecka (sałata, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta)
  • Sałatka z tuńczykiem i oliwkami (dziki ryż, tuńczyk, kukurydza, czarne oliwki)
  • Grillowany kurczak z mix’em sałat i serem feta (rukola, roszponka, lodowa, rzymska, grillowany kurczak, feta)
  • Sałatka z rukolą, mozzarellą i suszonymi pomidorami (rukola, sałata lodowa, suszone pomidory, kulki mozzarelli)

Serwis napojowy::

  • Coca Cola/Fanta/Sok Tarczyn (100%) - łącznie 0,5 l/os.
  • Woda mineralna Cisowianka - 0,5 l/os.
  • Kawa mielona (z palarni) podana w zaparzaczach - b.o.
  • Herbata Dilmah (pojedyncze koperty: herbaty czarne, owocowe i zielone) + warniki z wrzątkiem - b.o.

Koszt menu w zaproponowanym kształcie to 250 zł/os., opcja bez serwisu napojowego – 225 zł/os. W cenę wliczona jest w obydwu przypadkach obsługa kelnerska, obsługa kuchni, obsługa grilla, zaplecze kuchenne i zastawa ceramiczna. Potrzebne jest nam przyłącze wodne oraz doprowadzenie prądu 230 i 360 V wraz z gniazdkami.

Namiot i wyposażenie namiotu: 3 namioty o pow. 40, 72 i 96 m kw. Pierwszy dedykowany kuchni, drugi przeznaczony na salę taneczną i szwedzki stół, trzeci na konsumpcję. Namioty z podłogą drewnianą na stelażu stalowym, z galą sufitu, ściankami bocznymi z oknami i oświetleniem, bez wykładziny. Gala sufitu i okna nie dot. części zapleczowej (kuchennej). Stoły 10-cio osobowe wraz z obrusami, krzesła bankietowe z pokrowcami, opcjonalnie podest dla DJ'a (8 m kw. - 2x4m - 300 zł/szt.), stoliki koktajlowe wraz z pokrowcami w cenie 40 zł/szt.

Koszt namiotów z wyposażeniem zaplecza kuchennego (bez opcji dodatkowych) to ok. 15000 zł.

Wszystkie ceny mają charakter orientacyjny.

Zachęcamy do kontaktu w celu ustalenia terminu dostarczenia próbek wybranego asortymentu ;)

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top
Pan Kanapka

Pan Kanapka

Dostarczamy najlepsze usługi cateringowe w Łodzi i Warszawie.

Website: www.pankanapka.pl

U nas zapłacisz kartą w terminalu mobilnym

Opinie naszych klientów

tel.: + 512 100 522
tel.: + 512 100 523
tel.: + 512 100 524

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Dostarczamy najlepsze usługi cateringowe w Łodzi, Warszawie i Polsce środkowej, szczegółowa mapa obszaru działania: tutaj

Wszelkie prawa zastrzeżone. Nazwa Pan Kanapka jest zastrzeżonym znakiem towarowym w Urzędzie Patentowym RP, korzystanie bez pozwolenia zabronione.
Wszelkie treści, zdjęcia oraz motywy graficzne chronione są prawem autorskim i majątkowym. 2015 Pan Kanapka s.c.