Oferta wielkanocna - potrawy


Zupy - 300 ml/porcję (min. zam. to 10 porcji z danego rodzaju):

  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Krem ze szparagów
  • Barszcz chrzanowy z jajkiem i kiełbasą
  • Krem z borowików

Dania główne* (min. zam. to 5 porcji z danego rodzaju):

  • Łosoś w cieście francuskim z pesto z suszonych pomidorów
  • Roladka z piersi kurczaka z fromagem i pistacjami w szynce włoskiej
  • Pieczone kacze filety faszerowane wędzoną szynką, cielęciną i parmezanem
  • Łosoś pieczony ze szparagami w sosie maślano-cytrynowym
  • Roladka ze schabu z gruszką i serem lazur
  • propozycje dodatków do dań głównych na dole oferty

Przystawki na zimno:

  • Jaja wielkanocne (min. zam. to 10 szt. z danego rodzaju):
  • faszerowane wędzonym łososiem i oliwkami
  • w sosie tatarskim
  • faszerowane pastą z tuńczyka
  • faszerowane z czerwonym kawiorem na styl włoski na szynce prosciutto z ostrym farszem z czerwonego pieprzu, musztardy diżońskiej i parmezanu
  • Patera dekorowanych kanapek wielkanocnych: z jajkiem, łososiem wędzonym, pastą z pstrąga z czerwoną cebulą i ogórkiem kiszonym, camembert z suszonymi pomidorami – 20 szt.
  • Roladki z łososia z kremowym serkiem i ostrą papryczką (min. zam. to 10 szt.)
  • Roladki z szynki nadziewane kremem chrzanowym (min. zam. to 10 szt.)
  • Pomidorki koktajlowe faszerowane serkiem mascarpone (min. zam. to 10 szt.)
  • Terrinka z czarną oliwką, musem śmietankowym, w marchewkowej otoczce (min. zam. to 10 szt.)
  • Babeczki z farszem z pstrąga z cebulą i ogórkiem kiszonym (min. zam. to 10 szt.)
  • Roladki z grillowanej cukinii z fetą i orzechami (min. zam. to 10 szt.)
  • Śledzie (1 porcja = 60 g, min. zamówienie to 5 porcji z danego rodzaju): a) w sosie tatarskim b) pod pierzynką z buraczków c) w śmietanie z jabłkiem d) z cebulą w oleju
  • Patera wielkanocna (1 kg): biała kiełbasa, pasztet z grzybami i suszoną śliwką, tradycyjna polska szynka
  • Patera mięs pieczonych (1 kg): schab pieczony ze śliwką, filet indyczy z morelą, polędwiczka z żurawiną, rolada z indyka z pieczarkami (przy zam. 1 patery do wyboru 2 rodzaje mięs)

Sałatki - 100 g (min. zamówienie to 10 porcji z danego rodzaju)

  • Sałatka z nowalijek (młode ziemniaki, cebula dymka, pomidory) z jajkami, kiełkami rzodkiewki i oliwą z oliwek
  • Klasyczna polska sałatka jarzynowa
  • Sałatka z serem lazur (mix sałat, lazur, ciemne winogrona, orzechy włoskie)
  • Sałatka z tuńczykiem i oliwkami (dziki ryż, tuńczyk, kukurydza, czarne oliwki)
  • Sałatka z wędzonym łososiem i krewetkami (sałata lodowa, rukola, wędzony łosoś, krewetki, awokado, dressing koperkowo-cytrynowy)
  • Sałatka z rukolą, mozzarellą i suszonymi pomidorami (rukola, sałata lodowa, suszone pomidory, kulki mozzarelli)
  • Sałatka norweska (sałata lodowa, krewetki, tuńczyk, groszek, pomidorki cherry, oliwki, sałata rosso)

Desery (100 g/porcję):

  • Ciasto czekoladowe
  • Sernik krakowski ze skórką pomarańczową
  • Mazurek pomarańczowy z migdałami
  • Babka świąteczna z polewą cytrynową
  • Szarlotka

Dodatki skrobiowe

  • Kluski śląskie/Kopytka/Puree ziemniaczane z parmezanem
  • Ziemniaki pieczone/Ryż smażony/Talarki ziemniaczane
  • Ziemniaki gotowane/Kasza jęczmienna/Ryż gotowany

Dodatki warzywne

  • Surówka z białej kapusty i świeżego ogórka/Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej/Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, porem i jabłkiem/Surówka z białej i czerwonej kapusty/Surówka z pora/Buraczki na zimno
  • Mizeria/Mix zielonych sałat z lekkim sosem winegret/Sałatka z pomidorów z cebulą, papryką, ogórkiem, pietruszką i śmietaną

Warzywa na ciepło

  • Brokuły z sosem maślanym/Buraczki zasmażane/Bukiet warzyw parowanych/Kapusta zasmażana
  • Panierowane pieczarki/Mini marchewki z brokułami na maśle/Kolorowa peperonada (smażone papryki z dodatkiem pomidorów i cebuli)
back to top
Pan Kanapka

Pan Kanapka

Dostarczamy najlepsze usługi cateringowe w Łodzi i Warszawie.

Website: www.pankanapka.pl

Świąteczny catering:

  • Zestawy przykładowe - można tworzyć własne.
  • Minimalna liczba osób 20.
  • Potwierdzenie zamówienia = zaliczka 40%

U nas zapłacisz kartą w terminalu mobilnym

Opinie naszych klientów

tel.: + 512 100 522
tel.: + 512 100 523
tel.: + 512 100 524

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Dostarczamy najlepsze usługi cateringowe w Łodzi, Warszawie i Polsce środkowej, szczegółowa mapa obszaru działania: tutaj

Wszelkie prawa zastrzeżone. Nazwa "Pan Kanapka" jest zastrzeżonym znakiem towarowym w Urzędzie Patentowym RP, korzystanie bez pozwolenia zabronione.
Wszelkie treści, zdjęcia oraz motywy graficzne chronione są prawem autorskim i majątkowym. 2017 Pan Kanapka s.c.